Els nens i els mòbils formen una equació que s'ha de tractar amb cura. No està clara l'edat en la que han de rebre el seu primer telèfon, perquè en això influeixen les circumstàncies pròpies i el context de cada situació, però l'Acadèmia Americana de Pediatria i la Societat Canadenca de Pediatria han publicat un decàleg de raons per les quals els menors de 12 anys no han de tenir un 'smartphone':

-Risc d'addicció: Els nens que abusen del telèfon són més propensos a separar-se de seu entorn familiar i social. Diversos estudis han demostrat que el 10% dels nens de 8 a 18 anys és addicte als dispositius electrònics.

-Alteracions del son: L'ús d'aquests aparells, especialment després del sopar, contribueix a generar problemes de son en els nens, el que al seu torn tindrà influència en el rendiment escolar posterior.

-Malalties mentals: Els nens també són vulnerables als trastorns d'ansietat. El consum excessiu de noves tecnologies està augmentant els problemes de dèficit d'atenció, trastorn bipolar i ansietat infantil.

-Desenvolupament cerebral: L'exposició excessiva a aparells electrònics pot desembocar en problemes d'aprenentatge, falta d'autocontrol i fins i tot retards cognitius.

-Obesitat infantil: Abusar dels dispositius electrònics provoquen un problema de sedentarisme, vinculat a malalties cardiovasculars futures i diabetis.

-Retard en el desenvolupament: l'abús del mòbil genera problemes en la capacitat d'atenció del nen, que pot patir problemes de rendiment acadèmic.

-Radiació: Per a l'Organització Mundial de la Salut, els mòbils són objectes amb risc d'emetre radiacions. Els nens són més sensibles a elles.

-Dèficit d'atenció: La concentració i la memòria es ressenten en tots els individus per l'abús dels aparells electrònics, però el cervell del nen, encara en formació, es ressent més.

-Conductes agressives: Si no s'apliquen filtres, els nens poden acabar visitant pàgines inadequades de material sexual o violent. Donada la seva tendència a reproduir les conductes que visionen, l'abús del mòbil pot desembocar en el foment de conductes agressives.

-Sobre exposició: A Internet, els nens estan també exposats al risc de la presència d'individus que busquen assetjar i abusar-ne.