Pàgines AMP: què són i com t'ajudaran a estalviar dades

Una de les seves principals característiques és la rapidesa amb què es carreguen

06.05.2017 | 07:08
Estalvia dades amb les pàgines AMP

La velocitat amb què es carreguen les pàgines web al mòbil és un dels aspectes que preocupa els usuaris. Més de tres segons poden ser una tragèdia. De fet, el 40% dels internautes no accedirà a aquesta pàgina si, passats aquests tres segons, la web no apareix al dispositiu, segons dades de l'empresa Kissmetrics.

Per solucionar aquest problema Google va posar en marxa el 2016 la plataforma AMP (Accelerated Mobile Pages), un projecte de codi obert perquè webs amb gran quantitat de contingut es carreguin de fórma instantània al mòbil.

Les AMP apareixen al mòbil de forma fins a un 85% més ràpid que les pàgines convencionals i la mitjana de càrrega no arriba a un segon. En concret, s'agilitza fins a quatre vegades la velocitat, el que es tradueix en una menor despesa de dades: fins a 10 vegades menys que les normals, segons Google. Al seu torn, això suposa una menor despesa de bateria.

La millora de l'experiència de l'usuari repercuteix a més en el posicionament en les cerques de Google, fet que també es coneix com a SEO. La velocitat de càrrega és un dels aspectes que el cercador té en compte a l'hora d'atorgar una millor posició. A això se li suma que els continguts són més fàcilment accessibles i llegibles als mòbils, un altre factor tingut en compte en SEO.

Com sé que accedeixo a una AMP?

Les AMP fan servir llenguatge HTML, com les webs normals. Google indexa les pàgines d'AMP si altres webs contenen enllaços a elles o fan referència a aquestes.
Per reconèixer aquestes pàgines, fixa't en el símbol d'un llampec acompanyat de les lletres AMP que apareix quan fas una cerca a Google amb el mòbil.

També es poden identificar a l'URL. Si es tracta d'una adreça AMP, apareixeran les sigles al principi de l'adreça del lloc web al qual volem a accedir.

De tota manera, l'AMP també té els seus desavantatges. Així, no admet la inserció de formularis ni les retransmissions de vídeo i altres elements que pesin massa, com els 'script', que permeten, per exemple, inserir botons per accedir a les xarxes socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Virus que afecta als smartphones
Detecten un troià que envia SMS Premium en dues aplicacions de Google Play

Detecten un troià que envia SMS Premium en dues aplicacions de Google Play

Ztorg apaga el so del mòbil i esborra la safata d'entrada, pel que és més difícil de detectar

Brussel·les imposa a Google una multa de 2.400 milions per abús de posició dominant

Brussel·les imposa a Google una multa de 2.400 milions per abús de posició dominant

La CE considera que el cercador dóna avantatges "il·legals" al seu servei de comparació de compres

Orgia tecnològica

Orgia tecnològica

La conferència de desenvolupadors que anualment celebra Apple per aquestes dates va ser, en...

Trucs per veure la pantalla del mòbil sota la llum del sol

Trucs per veure la pantalla del mòbil sota la llum del sol

Quantes vegades has intentat llegir un missatge de WhatsApp al sol i t'ha estat impossible?

Enllaços recomanats: Premis cinema