En els últims dies, l'ús de WhatsApp per difondre faules i estafes cibernètiques s'ha disparat especialment. La Policia Nacional ha utilitzat el seu canal de Twitter per advertir els usuaris de l'aplicació de missatgeria d'una estafa que promet comptes 'premium' gratuïts de Netflix durant un any.

El missatge en qüestió afirma que "Netflix està regalant un any de subscripció gratuïta". Ve acompanyat d'un enllaç fals que amaga la seva aparença a causa que conté el nom i la imatge del servei de vídeo.

L'estafa s'ha difós ràpidament en l'aplicació gràcies a l'estratègia de demanar reexpedir el missatge a deu contactes de l'usuari. Una vegada completat aquest pas, els cibercriminals demanen introduir el número de telèfon per obtenir els suposats comptes gratuïts en la popular plataforma de vídeo 'on demand'.

Darrere d'aquestes promeses, segons denuncia la Policia, s'amaga en realitat una perillosa estafa que el seu objectiu és fer-se amb les dades personals i el número de telèfon de l'usuari. Es recomana no fer clic a l'enllaç que acompanya el missatge, la qual cosa suposaria també exposar-se a resultar infectat per 'malware' en el telèfon utilitzat, segons alerta el compte de les forces de seguretat.

Amb aquesta estafa, WhatsApp registra el seu segon episodi en menys d'una setmana, ja que recentment es va difondre un altre 'fake' que alertava que només quedaven 530 nous comptes en el servei de missatgeria, així com que aquest passaria a ser de pagament. La Policia novament va fer ús del seu compte de Twitter per advertir de l'estafa.