L'agència de cooperació policial europea Europol ha mobilitzat la seva unitat de ciberdelinqüència per investigar l'atac informàtic patit el divendres per milers d'organitzacions d'almenys 74 països, considerat d'"un nivell sense precedents" en la història.

El Centre Europeu de Ciberdelinqüència està ja donant suport als països que s'han vist afectats per l'atac, entre ells Espanya, en la mesura que la institució considera necessària una "investigació internacional" per aclarir l'abast i l'autoria de la intrusió amb 'ransomware', segons ha informat Europol.

Els experts estimen en més de 50.000 el nombre d'organitzacions víctimes dels atacs, atribuït inicialment al virus 'Wanna Cry'. Segons els testimonis que s'han anat coneixent en aquestes últimes hores, els 'hackers' exigien el pagament de diners en bitcoins a canvi d'alliberar els sistemes.

Entre els objectius assolits figurarien empreses espanyoles com Telefónica, així com el sistema de salut pública britànica i diverses entitats financeres russes.