T'han bloquejat a WhatsApp? Així pots descobrir-ho

La xarxa social no notifica el bloqueig per qüestions de privacitat, però hi ha formes de saber-ho

20.05.2017 | 08:08
T'han bloquejat a WhatsApp? Així pots descobrir-ho

De vegades hi ha gent que ens resulta tan carregosa, tòxica o sosa, que tallem d'arrel el problema i la bloquegem de les nostres xarxes socials. Ara bé, quan ens ho fan a nosaltres, no se sent tan bé. I encara que probablement el millor seria deixar aquí les coses, altres vegades l'espia privat que portem dins desperta i vol saber més. ¿M'han bloquejat de veritat, o és només que s'ha quedat sense xarxa? Com puc saber-ho?

En WhatsApp no es reconeix de forma directa que algú ens ha bloquejat com a contacte, perquè és possible seguir enviant missatges a aquesta persona, només que no els entraran al mòbil. Com que no vol dir necessàriament que ens hagin bloquejat, perquè en altres situacions passa el mateix, l'empresa explica les tres claus que poden servir per deduir:

'Ticks': Els missatges a una persona que ens ha bloquejat mai mostren els dos'ticks'o 'checks', sinó només un, que indica que el missatge ha estat enviat. Si el missatge és lliurat, n'apareixen dos.

Hora de l'últim xat: En un contacte bloquejat ja no es veu l'hora de l'última vegada que s'ha utilitzat el xat o el missatge 'en línia'. Simplement apareixerà el seu nom, sense més informació.

Foto de perfil: Les actualitzacions de la foto de perfil ja no es veuen. De fet, ja no es veu ni tan sols la fotografia. El 'selfie' d'aquesta persona s'haurà convertit en un ninot gris.

L'empresa aclareix, però, que poden complir-se aquestes condicions sense que la persona ens hagi bloquejat, perquè hi ha altres raons per a això. Per exemple que l'usuari no estigui en línia, que hi hagi decidit eliminar la seva foto de perfil o no pugui rebre missatges en aquest moment.

Una forma alternativa
Però Whatsapp no va explicar un truc infal·lible que et donarà la pista definitiva: afegint a la persona en qüestió a un grup. Aquesta és la prova més fiable i determinant per saber-ho. Crea un grup amb més gent i tot seguit intenta convidar a aquesta persona. Si t'apareix un missatge d'error que diu "no tens autorització per afegir a aquest contacte", és que, efectivament, aquesta persona t'ha bloquejat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Virus que afecta als smartphones
Detecten un troià que envia SMS Premium en dues aplicacions de Google Play

Detecten un troià que envia SMS Premium en dues aplicacions de Google Play

Ztorg apaga el so del mòbil i esborra la safata d'entrada, pel que és més difícil de detectar

Brussel·les imposa a Google una multa de 2.400 milions per abús de posició dominant

Brussel·les imposa a Google una multa de 2.400 milions per abús de posició dominant

La CE considera que el cercador dóna avantatges "il·legals" al seu servei de comparació de compres

Orgia tecnològica

Orgia tecnològica

La conferència de desenvolupadors que anualment celebra Apple per aquestes dates va ser, en...

Trucs per veure la pantalla del mòbil sota la llum del sol

Trucs per veure la pantalla del mòbil sota la llum del sol

Quantes vegades has intentat llegir un missatge de WhatsApp al sol i t'ha estat impossible?

Enllaços recomanats: Premis cinema