Orgia tecnològica

La conferència de desenvolupadors que anualment celebra Apple per aquestes dates va ser, en l'edició d'aquest any, la de més anuncis que es recorda. S'han tocat tots els camps

27.06.2017 | 15:22

El primer que caldria explicar abans de començar és el que és una conferència de desenvolupadors. Imagini´s que fiquem en una olla milers d'enginyers i creadors de programes, programari i aplicacions. A continuació ho ofeguem amb el més avançat maquinari que existeix, i després ho salpebrem amb centenars d'enginyers responsables d'haver creat tot aquest maquinari. Tanquem l'olla, la posem a bullir durant una setmana –cinc dies exactament– i abans de servir-la hi posem la cirereta: una presentació anunciant les novetats que arribaran. I és que això és una conferència de desenvolupadors.

Però per fer-nos una idea de la magnitud del que es va poder veure i tocar a San Francisco recentment cal mirar enrere. En els últims anys, en cada nova WWDC –així es diu la conferència per als desenvolupadors d'Apple– s'havia presentat alguna novetat pel que fa a dispositius al costat de les habituals renovades versions d'algun altre sistema operatiu. I poca cosa més.

Però aquest 2017 serà recordat com la bacanal tecnològica més escandalosa de la història d'Apple. I és que mai, i convé insistir en aquest «mai», s'havien anunciat tantes novetats en un mateix matí de desenvolupadors.
Ja que aquesta convenció està dedicada als creadors de programari, d'aplicacions i de programes, cal començar dient que tots els sistemes operatius de gairebé tots els dispositius d'Apple tindran una nova versió d´aquí a uns mesos. Ordinadors, iPads, iPhones, Apple TV i Watch rebran una nova vida en forma de nous sistemes operatius per esprémer-los encara més.

Tot i que el va cridar més l´atenció va ser l'inesperat bombardeig de novetats en la gamma d'ordinadors. Van arrencar els anuncis amb l'esperadíssima nova versió de l'iMac, l'icònic ordinador de sobretaula que passa a ser un dels més potents i versàtils que existeixen. El nou MacBook Pro, presentat fa tot just uns mesos, també ha estat renovat amb una pantalla i processador millors. El MacBook i el MacBook Air –encara que en molt petita mesura– també han tingut millores, tot i que l'anunci va ser sens dubte l'ordinador professional iMac Pro, que sortirà a la venda al desembre i que substituirà el vell –encara prescindible–Mac Pro .
Nous iPad Pro i l'altaveu intel·ligent HomePod van completar un esdeveniment del qual han sortit cinc gammes d'ordinadors noves, quatre sistemes operatius actualitzats i una nova família de producte inexistent fins ara. El que hem dit, una orgia tecnològica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema