El teu fill creu que té l'edat suficient per tenir un mòbil. Et demana que n'hi compris un, perquè "tots els de la seva classe tenen 'smartphone'". Probablement ho vegis de manera diferent i consideris que encara és precipitat fer aquest pas. Després de que t'insisteixi aproximadament unes mil vegades, acabes cedint i optes per una altra opció: deixar-li l'antic mòbil que ja no utilitzes.

Bé, encara que sigui un mòbil que s'hagi oblidat en un calaix, hauràs de fer algunes coses abans de cedir-lo al teu fill. Concretament us recomanem 4 passos que considerem imprescindibles perquè puguis estar tranquil amb l'ús que li donarà quan no estiguis al seu costat.Elimina totes les teves dades

El que no pots fer és lliurar-li el teu mòbil vell al teu fill sense abans revisar el contingut que hi ha guardat. Així que el primer pas serà esborrar totes les teves dades d'aquest telèfon. Per a això hauràs de restablir la configuració de fàbrica del telèfon. És, sens dubte, la millor manera de netejar en profunditat totes les teves dades personals que s'han anat acumulant amb l'ús que has donat al terminal.

Naturalment, assegura't d'haver copiat totes les dades i arxius que vulguis conservar. Una forma molt senzilla és fer una còpia de seguretat o bé bolcar tot el contingut al teu ordinador. Un cop realitzada aquesta comprovació, ja pots netejar el dispositiu. Hauràs d'anar a la configuració del teu telèfon i seleccionar l'opció 'restablir dades de fàbrica' o bé 'esborrar tot el contingut i configuració', depenent del mòbil de què es tracti. Així de senzill. Tindràs un telèfon pràcticament nou.

Controla el que el teu fill pot fer amb el mòbil

El següent pas és ajudar-lo a instal·lar només les aplicacions que vols que utilitzi. Un cop s'hagin descarregat, desactiva o oculta la botiga d'aplicacions per evitar disgustos innecessaris. Sigues pedagògic amb el teu fill i dedica un temps a explicar-li quines són aquelles apps a les que pot accedir i per a què serveixen.

En el cas d'aplicacions que vénen instal·lades per defecte, pots desinstal·lar, desactivar-les o bé ocultar-les. Sempre podràs tornar-hi quan les necessitis. Simplement les estaràs deixant fora de la vista del teu fill de manera temporal.

Amaga la configuració i el correu

De la mateixa manera que has fet amb les aplicacions inadequades, també podràs amagar de la pantalla les icones del correu electrònic i de la configuració. Si prefereixes prevenir abans que curar, evita que el teu fill trastegi i toqui on no toca.

Una manera senzilla de fer-ho és crear una carpeta, posar-hi tots aquells serveis que no vols esborrar però sí mantenir allunyats de l'infant i, com ja hem fet en el pas anterior, amagar aquesta carpeta. Sempre que ho desitgis podràs tornar a fer-la visible.

Activa el mode avió

L'accés a Internet i l'univers de contingut que proporciona la xarxa és una de les principals preocupacions dels pares. Impedir que els nens naveguin per pàgines inadequades és vital i per això es converteix també en un dels motius de més pes pels quals se'ls restringeix l'ús del mòbil als menors.

Una alternativa a la restricció del 'smartphone', assegurant al mateix temps que el petit no té accés a Internet, és activar el mode avió, que talla l'accés a les dades del telèfon. No obstant això, recordem que el wifi funcionarà encara que hi hagi el mode avió activat. En aquest cas, haurem de tenir desactivat el wifi al terminal i assegurar-nos que la clau no estigui memoritzada i no es connecti automàticament.