WhatsApp és la xarxa de missatgeria instantània més utilitzada a nivell mundial. Centenars de milers d'usuaris es connecten constantment a l'aplicació per enviar missatges de text, àudios, fotografies, enllaços, etc. Les connexions simultànies que fa la companyia arriben a xifres desorbitades. En resum, estem tot el dia entrant i sortint de l''app', per la qual cosa no és d'estranyar que incorpori alguna o altra funció per fer-nos la vida més còmoda, com els accessos directes a les converses.

Les opcions que té el programari propietat de Facebook són cada vegada més nombroses. Des d'enviar un simple missatge de text, fins a realitzar trucades de veu, passant per un control del teu ús de dades bastant detallat, l'enviament de gifs i ara la possibilitat de compartir la teva ubicació en temps real, poques coses queden dins del món de la missatgeria instantània que WhatsApp no pugui fer.

Tot i així, algunes d'aquestes funcions són exclusives del sistema operatiu. La possibilitat de crear accessos directes a les converses en el teu menú principal és alguna cosa molt útil, però només propia d'Android. Tens un mòbil amb aquest sistema i no saps com s'utilitza aquesta eina? T'ho expliquem amb tots els detalls.

Guia pas a pas

Com ja hem dit, aquesta funció està només disponible per a dispositius Android; iOS no pot aprofitar-se d'ella (almenys de moment). Els motius d'això són desconeguts, però tot apunta al fet que Android és l'únic programari prou obert al públic i desenvolupadors per crear aquests accessos directes de manera efectiva.

Dit això, també has de tenir clar que aquests accessos es crearan a les teves pestanyes del menú d'inici. Això significa que podràs arrossegar-los i col·locar-los en la posició que vulguis, però no sortiran en el llistat general de les aplicacions que tens instal·lades en el mòbil: si crees un accés directe, és per tenir-ho a mà, no té cap sentit que hagis de navegar per diferents espais o llistats per accedir-hi.

Crear un d'aquests accessos directes és molt fàcil i pots tenir-ne tants com vulguis. En primer lloc, obre l'aplicació de WhatsApp i busca la conversa que vulguis tenir a mà. Mantingues premut el xat fins que aparegui com seleccionat i prem en els tres punts verticals que apareixen a la part dreta de la teva pantalla per triar l'opció "Crear accés directe".

L'accés es crearà de forma automàtica, sense que hagis de prémer res més. Es tracta d'una icona rodona que tindrà el nom del teu contacte i que mostrarà la seva imatge de perfil en l'aplicació. Amb només prémer damunt podràs entrar al xat, sense necessitat d'obrir primer WhatsApp.

Quan aquest accés no et sigui útil, pots esborrar-ho sense cap problema. Per a això, tracta-ho com si fos una aplicació més del teu menú d'inici i elimina-ho igual que ho faries amb una altra aplicació: mantén premut i arrossegara fins a l'opció d'eliminar o esborrar que apareixerà a la teva pantalla quan ho tinguis seleccionat.