Creen una aplicació que esborra automàticament els missatges un cop llegits

L'eina Nepcom, assessorada per personal de la UOC, té un cost inferior a 10 euros

25.08.2017 | 08:05
Una app per borrar missatges.

Una nova aplicació de missatgeria instantània, denominada Nepcom i pensada per a empreses, fa que les converses s'autodestrueixin una vegada llegides per protegir la informació confidencial i també impedeix fer captures de pantalla.

"L'objectiu de tot això és assegurar que l'intercanvi d'informació sigui confidencial. L'aplicació està pensada per a professionals i treballadors d'empreses i institucions perquè és l'única del mercat que proporciona els màxims nivells de seguretat i privacitat, a més de complir estrictament la normativa espanyola i europea de protecció de dades", han explicat els seus impulsors.

La professora de Dret de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i assessora legal de l'aplicació, María Dolores Casagran, ha indicat que "l'eina em va generar molt interès des del principi. A diferència d'altres sistemes de missatgeria mòbil, Nepcom garanteix la màxima seguretat en l'intercanvi d'informació". L'aplicació, que s'ha estrenat aquest any i que ha rebut un accèssit al Premi Protecció de Dades en el Disseny 2017 atorgat per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, ha aconseguit en les seves primeres setmanes de funcionament unes 2.000 descàrregues, ha informat Eduard Blasi, soci fundador de Nepcom.

L'aplicació està disponible per a IOS i Android i la descàrrega té un preu de menys de 10 euros. "No és gratuïta perquè, a diferència d'aplicacions similars que són gratuïtes, nosaltres no fem negoci amb les dades personals dels clients", ha puntualitzat Blasi. Nepcom proporciona una encriptació total d'extrem a extrem en les converses, que no es guarden en els servidors de l'aplicació.

L'usuari pot decidir que una determinada informació crítica esborri els dispositius després de ser compartida, inhabilitant captures de pantalla durant la conversa i eliminant-la en tancar o minimitzar Nepcom. Durant una conversa en manera confidencial, els arxius que s'han enviat es poden visualitzar, però mai guardar al dispositiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Regió7, ara també directe al WhatsApp
Regió7, ara també directe al WhatsApp

Regió7, ara també directe al WhatsApp

El diari estrena un nou servei gratuït que permet als lectors rebre al telèfon mòbil les notícies...

Com enviar missatges de WhatsApp sense tocar el mòbil

Com enviar missatges de WhatsApp sense tocar el mòbil

Els assistents de veu ofereixen avantatges d'allò més interessants en l'ús dels smartphones

Descobert el planeta temperat més proper a a la Terra

Descobert el planeta temperat més proper a a la Terra

Es tracta d'un planeta de tamany similar al nostre que orbita una estrella tranquil·la i que...

Gerard Piqué crearà una lliga d'esports electrònics al costat de Konami

Gerard Piqué crearà una lliga d'esports electrònics al costat de Konami

La competició utilitzarà les sèries de videojocs de futbol de Konami, tindrà caràcter...

Enllaços recomanats: Premis cinema