Quants cops has pensat en canviar de mòbil quan aquest comença a perdre velocitat. Ni el millor dels smartphones resisteix el pas del temps. La lentitud és un mal inevitable en els nostres mòbils, però no sempre es deu a errors de maquinari, de manera que és probable que puguis acabar amb aquest problema que ens posa dels nervis.Apaga'l i encén-lo

És un clàssic però funciona. Rares vegades apaguem els mòbils, ens limitem a posar-los en silenci quan volem que no ens molestin. En reiniciar el dispositiu refresquem la memòria i es tanquen aplicacions que desconeixíem que teníem activades i que ens alenteixen l'aparell. Convé un apagat i encès almenys una vegada a la setmana.

Tancar 'apps'

No hi ha dubte que tenir moltes aplicacions en funcionament resta agilitat al telèfon intel·ligent. Cal tancar-les totes? Tant experts d'Android com d'Apple sostenen que això no millora el rendiment. És més, alguns asseguren que tancar-les de manera compulsiva fins i tot és perjudicial pel que fa a consum de recursos es refereix. Sí que és bo desinstal·lar les aplicacions que no utilitzem.

Actualitzar el sistema operatiu

Els sistemes operatius dels mòbils s'actualitzen cada cert temps per solucionar errors o possibles fallades. Per optimitzar el rendiment hem d'assegurar que tenim instal·lada l'última versió. D'aquesta manera ens protegim també davant de possibles forats de seguretat.

Esborrar la memòria 'caché' i altres dades

Les aplicacions van guardant dades a mesura que les fem servir. WhatsApp, per exemple, guarda automàticament fotos, àudios i vídeos. La 'app' de missatgeria instantània ens dóna l'opció d'evitar que aquests arxius ens col·lapsin la memòria del telèfon desactivant la descàrrega automàtica. També és interessant instal·lar un gestor de continguts per eliminar totes aquelles dades que no ens interessen.Alliberar memòria

El usuaris d'iPhone poden alliberar memòria prement el botó d'encesa uns segons, amb el mòbil desbloquejat, fins que aparegui l'opció d'apagat, i seguidament el botó d'inici fins que torni a la pantalla normal.

En el cas d'Android, millorarem el rendiment activant la manera desenvolupador a Configuració / Sobre el dispositiu i prement entre 7 i 10 vegades el nombre de compilació.