L'aplicació de missatgeria WhatsApp ha introduït una nova funció que permetrà organitzar xats i missatges a través d'un sistema d'etiquetes. Aquest servei encara no està disponible, però la plataforma ha explicat el seu funcionament a través de la seva pàgina web oficial.

WhatsApp ha introduït en la secció de Preguntes Freqüents de la seva pàgina web un nou apartat referent a una funció d'etiquetes que té com a objectiu "organitzar" xats o missatges, per trobar-los "més fàcilment", com ha explicat l'aplicació. Aquestes etiquetes poden ser afegides tant a una conversa completa com a missatges específics.

De moment, les etiquetes no es troben disponibles en les últimes versions de la 'app' mòbil, però la difusió oficial d'aquest apartat al web de WhatsApp apunta a un proper llançament de la funció.

La plataforma de missatgeria també ha explicat com es marquen els missatges o xats. Per fer-ho, caldrà mantenir pressionat l'element que es vol identificar, prémer a la icona 'Etiquetes' i triar una etiqueta existent o crear-ne una nova. WhatsApp ha indicat que serà possible crear fins a 20 d'aquests identificadors.

Per localitzar el contingut etiquetatge, caldrà prémer el botó de menú des de la pestanya de 'Xats', seleccionar l'apartat 'Etiquetes' i tocar en l'etiqueta que es desitgi buscar. Un altre mètode consisteix a accedir al cercador de la 'app', representat amb la icona d'una lupa a 'Xats', i escriure el nom de l'etiqueta precedit d'un coixinet (#), a manera de 'hashtag'.

També des de la pestanya de 'Xats', serà possible tocar a la foto de perfil d'un contacte o a la icona d'un grup per tenir un accés directe a totes les etiquetes associades amb aquesta conversa.

Finalment, WhatsApp ha explicat que des de l'apartat 'Etiquetes' del menú de 'Xats' es podran gestionar els elements etiquetats, realitzant accions com suprimir un missatge etiquetatge, retirar l'identificador d'un determinat element, editar una etiqueta o esborrar-la definitivament.