Facebook ha anunciat que ha suspès unes 200 aplicacions en la seva plataforma, dins de la investigació interna sobre l'ús indegut de dades que està conduint després de la polèmica filtració a la consultora política Cambridge Analytica.

El màxim responsable de la firma californiana, Mark Zuckerberg, va dir al març que investigaria a totes les aplicacions que van tenir accés a grans quantitats d'informació abans que Facebook canviés les seves polítiques l'any 2014.

El procés "està en marxa" i passa per identificar aquestes 'apps' en una primera fase i, en cas de sospita, entrevistar i sol·licitar informació als seus desenvolupadors, o realitzar auditories que poden implicar una inspecció presencial, va assenyalar Facebook en un comunicat a la seva pàgina corporativa.

Ime Archibong, vicepresident de col·laboracions de producte, va indicar que experts interns i externs han abordat "milers d'aplicacions" fins avui, 200 de les quals estan suspeses i pendents d'una "exhaustiva investigació sobre si, efectivament, van usar indegudament dades".

"Si trobem proves que aquestes o altres 'apps' van usar indegudament dades, les vetarem i notificarem a la gent", va subratllar el directiu, que va remetre a una pàgina del Centre d'Ajuda de Facebook, on consta si la informació de l'usuari ha estat compartida amb tercers.

La mesura és conseqüència de la polèmica filtració de dades de 87 milions d'usuaris, sense el seu consentiment, a la consultora britànica Cambridge Analytica per mitjà d'una aplicació de la plataforma.