La present edició de "La Marató" de TV3 tindrà com a presentadors les periodistes Lídia Heredia i Raquel Sans.

L'objectiu de l'avançament de dues hores al començament del programa és que els teleespectadors puguin seguir en directe el procés de preparació i posada en marxa dels punts de recollida de trucades que s'habilitaran a diferents punts de Catalunya.

Aquest any, "La Marató" recaptarà diners per investigar en el tractament de les malalties mentals i també vol donar a conèixer uns trastorns estigmatitzats per la societat i donar suport a les famílies i a l'entorn dels malalts mentals.

Els organitzadors del programa han recordat que les malalties mentals són una de les principals causes de baixa laboral, per ansietat o depressió, i han destacat l'augment d'aquest tipus de trastorns, ja que es calcula que una de cada quatre persones patirà al llarg de la seva vida una malaltia mental.

Una de les principals novetats d'aquest any és l'edició d'un videojoc, amb l'objectiu d'acostar als ciutadans les malalties mentals.

Al llarg de tot el dia se succeiran les activitats lúdiques i solidàries a diversos punts de Catalunya entre els quals destaca la "Cantata solidària", que s'organitza a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), una ciutat vinculada històricament als malalts metalls per la presència al municipi de dos dels principals centres psiquiàtrics de Catalunya.

Un cor de 500 persones interpretarà al parc de la Muntanyeta de Sant Boi el tema del grup català Sau "Boig per tu", que comptarà amb la presència del músic del grup Pep Sala.

Entre els personatges famosos, esportistes i representants d'entitats que diumenge faran una crida a la solidaritat figuren Estopa, Santiago Segura, David Bustamante, Sergio Dalma o Carmen Sevilla.

La recepció de les trucades es farà a les instal·lacions de TVC, al Palau Sant Jordi, al port de Tarragona i a la Universitat de Lleida.

A més, aquest any s'incorporen noves seus a l'Auditori de Girona i a l'Espai Movistar. En total s'habilitaran 934 línies telefòniques.