A més de la sortida a la venda del disc i del llibre, l'estrena del web i del videojoc, el programa de 'La Marató' dedicada a les malalties mentals greus ofereix aquest diumenge una jornada carregada d'activitats i espectacles com ara el globus que recorrerà Catalunya, actuacions musicals, reportatges, tertúlies i entrevistes que ajudaran a entendre les malalties, a més d'ampliar les línies telefòniques destinades a atendre les persones que vulguin fer donacions.

A les deu en punt d'aquest matí, les periodistes Lídia Heredia i Raquel Sans han engegat 'La Marató' de TV3, que enguany arriba a la dissetena edició i està dedicada a la lluita contra les malalties mentals greus. A més de conduir el programa, Lídia Heredia i Raquel Sans tenen la 'responsabilitat d'explicar i desestigmatitzar' les malalties mentals greus, tal com va explicar la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas.

'La Marató' durarà més de quinze hores i s'allargarà fins ben passada la mitjanit. TV3 emet un programa en directe, que presenta diverses novetats. A més de la sortida a la venda del disc i del llibre, l'estrena del web i del videojoc, el programa ofereix aquest diumenge una jornada carregada d'activitats i espectacles com ara el globus que recorrerà Catalunya, actuacions musicals, reportatges, tertúlies i entrevistes que ajudaran a entendre les malalties, a més d'ampliar les línies telefòniques destinades a atendre les persones que vulguin fer donacions.

El programa tractarà especialment sobre l'esquizofrènia, la depressió greu i el trastorn bipolar, així com l'ansietat i el trastorn obsessivocompulsiu (TOC), juntament amb el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), l'autisme i el trastorn límit de la personalitat (TLP). Els fons que es recullin en aquesta dissetena edició de 'La Marató' es destinaran al finançament de projectes d'investigació biomèdica d'excel·lència sobre malalties mentals greus. La selecció dels projectes es farà a partir d'una convocatòria pública que la Fundació obrirà el mes de febrer del 2009.