Municipis de les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès volen posar en marxa a la tardor un canal de TDT dedicat fonamentalment a espais d'informació i de serveis. Així ho va fer públic l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, en la reunió extraordinària del Consell Municipal de Comunicació de Solsona. A la trobada també hi va acudir la secretària tècnica d'Alcaldia de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Fusté.

Segons l'Ajuntament, actualment s'està treballant en la definició de la tecnologia més adequada, així com el tipus de contingut que integrarà la graella en un futur, on ja van destacar els informatius municipals elaborats pels mateixos ajuntaments com a component principal, a banda de continguts sindicats amb la Xarxa Audiovisual Local. Fusté va explicar l'enfocament alternatiu, ja que el futur canal BBS es concep com un espai complementari dedicat als continguts territorials. Rodríguez va apuntar la "inviabilitat econòmica d'un canal tradicional", amb costos inassumibles per a les corporacions locals. D'aquesta manera es donarà ús a la concessió que des de fa quatre anys té el Consorci per a la gestió de la TDT local del Bages, Berguedà i Solsonès. Si el canal no està operatiu hi haurà una rescissió de la concessió actual.

En el mateix acte, l'Ajuntament va anunciar la prioritat del Consorci de completar el desplegament del senyal a les tres comarques, un procés que és previst finalitzar el mes d'abril. Tan bon punt els quatre concessionaris del múltiplex del Bages-Berguedà-Solsonès (Canal Taronja, TVM i Canal Català Central, que són els tres privats, i el Consorci Teledigital) hagin signat el contracte amb la companyia Abertis, el desplegament s'iniciarà com a màxim en un termini de sis setmanes, segons l'empresa de telecomunicacions. Ara només es veuen al Bages.