El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, va garantir ahir una "aposta clara i rotunda" per TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) perquè continuïn representant el que "en aquests moments representen" i, si pot ser, esdevinguin encara "més forts i més consistents". "Creiem que juguen un paper important i positiu per al conjunt del país", va afegir Homs durant una conferència a la Facultat de Comunicació Blanquerna sobre el futur dels mitjans públics catalans.

Per al portaveu del Govern, els mitjans tenen un "alt rendiment social" i no es poden valorar només en funció dels costos econòmics. Cal dir, però, que segons es va poder saber a principi d'aquest any, el Govern català destina 300 milions d'euros anuals als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la mateixa quantitat que es destina a la resta de la cultura a tot Catalunya. D'aquesta manera, cada català paga 42 euros l'any per TV3.

Durant una conferència titulada Rumors de guerra. El futur dels mitjans de comunicació públics, Homs va assegurar que els mitjans públics tenen la vocació de ser "sempre líders", amb una voluntat de servei públic i de qualitat, esdevenir "referents pel país" i contribuir així a la cohesió lingüística i nacional de Catalunya.

Per a Homs, l'actual moment de crisi fa "imprescindible" aplicar la contenció econòmica als mitjans sense perjudicar el servei públic i la qualitat. "Hem de buscar l'equilibri que garanteixi que no fem ni mig pas enrere en la vocació de lideratge i rendiment social dels mitjans públics", va precisar. En la seva opinió, els mitjans de comunicació públics esdevenen "un instrument essencial en la construcció nacional de Catalunya".

Tanmateix, Homs va considerar que l'actual model de cúpula directiva de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "no és sostenible" ni es pot mantenir i, per això, aposta per modificar la llei amb l'objectiu de reduir els càrrecs directius a l'ens i reduir així la despesa pública.