La reducció de 204 milions d'euros en el pressupost de RTVE podria posar en perill l'existència dels canals del grup RTVE Clan i Teledeporte (TDP). Així ho va assegurar ahir el conseller a proposta de CiU en el Consell d'Administració de RTVE i president de torn de la Corporació RTVE (CRTVE), José Manuel Silva, en resposta a una pregunta formulada en el si de la Comissió Mixta de Control Parlamentari de la CRTVE i les seves societats, que va tenir lloc al Congrés dels Diputats.

Silva, qui responia al socialista Félix Lavilla, va avançar que la direcció va presentar al Consell un possible escenari d'audiència per cadenes amb l'aplicació de les retallades. D'acord amb el mateix, La 1 de TVE estaria per sota dels dos dígits; actualment posseeix una quota mitjana del 14,1 per cent i seria la tercera o quarta en el llistat d'operadors audiovisuals. També els serveis informatius perdrien el seu lideratge amb la conseqüent deterioració de la seva imatge i qualitat, va opinar.

Pel que fa a Clan, va indicar que el gruix de la seva programació es basa en sèries nord-americanes i que podria veure perillar la seva audiència i "fins i tot la seva existència". La seva audiència actual és del tres per cent de quota mitjana de pantalla. Per la seva banda, Teledeporte es veuria abocada a desprendre's de part dels drets d'esports minoritaris i la seva "existència deixaria de tenir sentit" i podria passar de l'actual 1 per cent al 0,5 per cent. D'altra banda, amb la retallada, La 2 podria veure's afectada en passar de l'actual 2,5 per cent a estar per sota del 2 per cent, i podria desaparèixer el concurs Saber y Ganar. Les previsions són que el grup de RTVE vegi reduïda la seva audiència de l'actual 21 per cent de quota d'entre l'11 i el 13 per cent.