No fa gaire parlàvem del gran triomf de Jordi Hurtado i el seu programa 'Saber y ganar', que complia 15 anys en emissió, temps rècord d'un concurs i temps rècord d'un mateix presentador.

De fet, semblava que per Jordi Hurtado no passaven els anys, igual que pel mateix programa, que ha mantingut l'essència de la seva estètica i el nivell de les seves preguntes. Hurtado ha arribat a generar polèmiques sobre una hipotètica mort pel poc que ha canviat la seva imatge al llarg d'aquests anys.

Malgrat tot, la crisi està passant factura a RTVE, i ahir mateix vèiem com planava l'amenaça de tancament sobre dos dels seus canals, Teledeporte i Clan amb Bob Esponja com a referent. De la mateixa manera, la sospita sembla que també plana sobre 'Saber y ganar', amenaçat de mort, tot i ser un dels programes més vistos de La 2, per la retallada de 204 milions d'euros aplicat pel Govern a RTVE.

Al llarg de mitja hora, tres concursants s'enfronten en diferents proves de coneixements culturals i agilitat mental, en la qual, a més, han de sortejar les traves llançades pels seus companys i rivals al plató. La majoria de les preguntes tenen un nivell mitjà de dificultat i es reparteixen en sis jocs diferents.

'Saber y ganar' s'emet ininterrompudament des del 17 de febrer de 1997, pel que és el concurs més veterà de la història de la televisió a Espanya. El 19 abril 2010 va complir 3.000 programes.

Durant el 2005 va obtenir una mitjana entorn del milió i mig d'espectadors per programa, el que suposa més del doble de l'audiència mitjana de La 2. El seu major pic d'audiència el va obtenir el 22 de gener de 1998 amb 2.646.000 espectadors i un 21,8% de quota de pantalla.