Els tres consells d'informatius de RTVE exigeixen una ràdio i televisió "pública, independent i al servei dels ciutadans" i que, "sigui quin sigui" el partit que governi, es respectin els principis que asseguren el dret constitucional a una informació basada "estrictament" en criteris professionals. En una nota de premsa enviada ahir als mitjans de comunicació, subratllen que els serveis informatius de RTVE han de respectar els principis deontològics recollits en l'Estatut d'informació de RTVE.

Per a això, afegeixen, és "imprescindible" la "voluntat política" de garantir uns mitjans públics pluralistes, independents i de qualitat, dotats d'una gestió transparent i de recursos suficients per a complir amb la seva missió de servei públic. Segons la seva opinió, la direcció, gestió i edició dels serveis informatiu han d'estar "despolititzades" i els nomenaments s'han de fer amb criteris estrictament professionals.

Això només es pot garantir, assenyalen, si els nomenaments es fan en funció d'una carrera professional basada en criteris objectius de mèrit, trajectòria i capacitat, una reivindicació a la qual els responsables de RTVE "han fet cas, tant en l'etapa de govern del Partit Popular com a la del Partit Socialista", assenyalen.

En aquest sentit, consideren que la direcció d'Informatius de TVE ha d'assumir la seva responsabilitat i garantir que "mai tornaran a produir-se" casos com el de Cecilia Gómez, directora de Gestió d'Informatius, que va haver de presentar la seva dimissió després del suposat enviament d'un correu electrònic al Consell d'Informatius, en el qual classificava ideològicament els seus membres, recomanant a la direcció prendre les mesures oportunes.