Fa gairebé set anys de l'accident de metro més greu de la història d'Espanya. Passava el 3 de juliol del 2006 a València, quan una unitat de tren de la línia 1 descarrilava en un revolt pròxim a l'estació de Jesús amb 150 persones a bord. El tràgic sinistre va deixar 43 víctimes mortals i 47 ferits greus. El cas no va tenir gaire ressò mediàtic, però l'associació de víctimes de l'accident segueix fent soroll. Volen justícia. Volen la veritat.

El programa de La Sexta Salvados centra aquesta nit la seva màxima atenció en el cas. Jordi Évole comprovarà que de l'accident, hi ha molt poques persones que se'n recordin. "S'ha volgut tapar i fer oblidar a la societat" l'accident més greu de metro que ha passat en la història d'Espanya, asseguren la major part dels familiars de les víctimes. Familiars de víctimes, un maquinista de la línia 1 i el que va ser cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, donaran la seva versió dels fets sobre l'accident, per primera vegada a la televisió.

També seran entrevistats els responsables polítics que van dur a terme la comissió d'investigació parlamentària. Van ser alliçonats els compareixents en aquesta comissió? S'han aclarit suficientment totes les possibles causes de l'accident? Es podria haver evitat? Va haver-hi intencionadament una estratègia per tapar el cas? Hi va tenir alguna cosa a veure la proximitat de la visita del papa Benet XVI a València?

La versió de RTVV sobre l'accident va coincidir de ple amb la que va sortir de la comissió d'investigació de la tragèdia. La televisió valenciana va assegurar que l'accident va ser del tot "fortuït". Cert o no, el palpable és que Canal 9 mai no va interrompre la programació prevista, va aplicar una major cobertura a la visita del Papa i només va oferir un informatiu especial hores després de l'accident.