Aquesta nit, a les 22.35, TV3 oferirà un avanç d'El mur, un nou programa d'entreteniment que serà presentat per Santi Millán i que girarà al voltant de l'esforç i la superació personal. L'avançament es podrà veure després de l'emissió del reportatge Bojos per córrer del 30 minuts. Aquest serà el primer tast d'un format que el 12 d'abril s'estrenarà amb el primer capítol dels deu que formen part d'aquesta producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Zoopa.

El mur és un programa sobre la superació personal, que posarà a prova els límits de sis participants per aconseguir un dels reptes més importants de la seva vida: córrer la Marató de Barcelona. Aquest és el fil conductor d'aquest programa de TV3, en què els esportistes rebran l'assessorament de quatre especialistes en diferents àrees: el maratonià Marc Roig, l'entrenador personal Fito Florensa, el psico- neuro-immuno-endocrinòleg Xavier Verdaguer i el coach Xesco Espar.

En el món de les maratons, el "mur" s'associa al moment en què un corredor arriba a un estat de saturació física, però que pot superar amb força mental i tirar endavant. A partir d'aquest concepte, l'esport serà la via amb què el nou programa transmetrà els valors d'esforç i superació, aprofitant el bon moment que viu el running.

Un repte per objectiu

El repte d'El mur és entrenar sis persones de 21 a 65 anys, de perfils diferents, plantejant-los objectius adequats a les seves possibilitats. El programa fa un seguiment dels participants durant tres mesos i mig d'entrenament individual per poder superar la Marató de Barcelona. Per aconseguir-ho, en cada emissió es plantejarà un repte a cadascun dels esportistes i es parlarà amb els seus familiars i amics per complementar el seguiment. Una evolució física i mental que viuran sense que es fomenti la competència, sinó en un ambient de solidaritat i suport mutu.

El programa té com a escenaris el castell de Fluvià, el monestir de Poblet i el Laberint d'Horta, com també centres esportius de referència, com INEFC i la pista d'atletisme de la Mar Bella. En aquests espais, els sis participants aniran superant-se i afrontaran reptes físics acompanyats de convidats d'excepció, com ara l'actor Joel Joan, l'Homo APM i la periodista Ariadna Oltra, entre d'altres.