La sèrie de culte Twin Peaks compleix avui 25 anys des de la seva estrena als Estats Units, un quart de segle en què ha seguit influint en la manera de fer televisió tot i que la seva va ser una vida curta, que va tenir més fama i reconeixement amb els temps, que audiència en el seu moment. L'aniversari coincideix amb la notícia del seu retorn amb nous capítols a partir del 2016 al canal Showtime, si bé han sorgit molts dubtes. Entre aquests, la renúncia de David Lynch a fer-se càrrec de la nova etapa.

Twin Peaks va arrencar el 8 d'abril del 1990 als Estats Units, un diumenge a la nit a ABC, canal que se la jugava en haver apostat per aquest melodrama criminal amb tints de telenovel·la creat per David Lynch i Mark Frost. No obstant això, el seu debut va ser un èxit d'audiència. El doble episodi pilot en què es va plantejar el misteriós assassinat de la jove Laura Palmer en un poble aparentment modèlic de l'estat de Washington va atreure el 33% dels televidents. Després, ABC va mudar la sèrie als dijous a la nit per plantar batalla a la reeixida Cheers de la NBC.

Mentre la crítica de fora i dins dels Estats Units l'aclamava, l'índex d'audiència del programa s'anava desinflant. El 28 d'abril d'aquell any The New York Times qüestionava el futur de la ficció. Se n'havien emès només quatre episodis i a Hollywood es deia que era massa exigent amb l'espectador, perquè era fàcil perdre el fil de la trama si no se seguien tots els episodis.

Tampoc no hi va ajudar el canvi en la graella orquestrat per ABC, que novament va optar per reubicar Twin Peaks per buscar l'espectador perdut. El final de la primera temporada es va emetre un dimecres, el 23 de maig, i els resultats van millorar encara que sense arribar als nivells inicials. En aquells moments, el mercat de la ficció televisiva poc tenia a veure amb l'època daurada que viu avui.