Mostrar el dissenyador de moda Jean Paul Gaultier treballant al seu taller, impartint una classe magistral sobre quina és l'essència del seu treball, és el que proposa el documental Jean Paul Gaultier en el trabajo, obra de Loïc Prigent, i que Canal + 1 estrenarà el proper dimarts 14 d'abril, a les 20.30 h.

La feina de Gaultier és fer vestits. No és fer una desfilada, crear un perfum o un espectacle, no és parlar amb els mitjans o presentar un xou. És fer vestits, dissenyar-los, crear-los i construir-los en el cos d'una model. Amb l'objectiu d'apropar els espectadors a aquesta realitat, el documental mostra Jean Paul Gaultier recreant davant de la càmera dotze de les seves creacions més icòniques. Deu models femenins i dos per a home.

Acompanyat de la seva cap de taller, Mireille, el dissenyador procedeix a la creació de "la toile", en alta costura, la primera etapa que permet analitzar els talls. És el moment en què tot pot canviar, en què la creació no para. Gaultier treballa, es mira com en un pla seqüència on es veuen els vestits, i el seu pensament camina entre les idees i la matèria. L'obra de Gaultier explicada per ell, en primera persona, com un testament creatiu i que converteix els espectadors en testimonis privilegiats.