La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat multes als grups de comunicació privats Mediaset España i Atresmedia per una sèrie d'infraccions de la normativa publicitària. El grup de Telecinco i Cuatro haurà de pagar 131.501 euros, i el d'Antena 3, 165.748.

En el cas de Mediaset, la sanció imposada per Competència està directament relacionada amb l'emissió de "sobreimpressions publicitàries sense interrompre els programes i barrejant els continguts editorials amb els publicitaris". En concret, l'organisme es refereix a un total de 15 sobreimpressions de la pàgina web Premiercasino.es en alguns capítols de la sèrie CSI Nueva York, als programes Conexión Samanta, Cuarto milenio, La otra red i Partido a partido, a més de l'espai de cinema Cine Cuatro, entre l'agost i el setembre de l'any passat. A partir d'ara, segons explica la CNMV en una nota de premsa, Mediaset disposa d'un termini de dos mesos per interposar un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional contra la decisió de Competència.

En el cas d'Atresmedia, la sanció es divideix en dues parts. La primera multa, de 136.893 euros, ha estat imposada per les 89 sobreimpressions publicitàries sense interrompre els programes i barrejar els continguts editorials amb els publicitaris a El Chiringuito de Jugones, el programa de futbol que presenta Josep Pedrerol a Neox, entre els dies 19 d'agost i 12 setembre del 2014. A més, el grup privat haurà de pagar 28.855 euros per haver superat els minuts de publicitat -la regla dels dotze minuts per hora natural- en les emissions dels dies 14 de juny i 15 i 28 de juliol del 2014, al canal La Sexta.

Atresmedia també té dos mesos de termini per interposar un recurs davant l'Audiència Nacional per aquesta sanció imposada per Competència.