La direcció de la CCMA ha xifrat en 41 milions d'euros fins al 2018 la proposta del comitè d'empresa de Televisió de Catalunya per a l'eliminació de la retallada del 5% i el retorn dels imports dels darrers 4 anys. Segons un comunicat enviat ahir, la direcció de l'ens públic considera que no és possible assumir el pagament amb efectes retroactius des del maig del 2011, ja que suposaria un increment en la despesa de les retribucions de 5,4 milions d'euros per a aquest any, de 10,8 milions per al 2016 i 2017, cada any, i de 14,4 per al 2018.

A la darrera reunió de la comissió negociadora del conveni de televisió, on es va debatre la petició del Comitè d'Empresa d'aquest mitjà d'aplicar la sentència sobre la reducció del 5% del sou (RAV) de Catalunya Ràdio als treballadors de TV3, la direcció va explicar els motius pels quals no és viable assumir econòmicament aquesta proposta, en els termes en què ha estat plantejada, per eliminar el descompte del 5% i retornar dels imports.

Les conseqüències de l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre la reducció del 5% del sou per als treballadors de Catalunya Ràdio ha situat la Corporació, asseguren, en un escenari de dèficit, segons el punt de vista de la Corporació. Aquesta realitat condiciona la seva capacitat per assumir propostes que representin un nou increment de despesa de personal respecte als pressupostos del 2015, tant pel que fa a una hipotètica recuperació del 5% com per a d'altres propostes de condicions laborals.

La direcció recorda que, a banda dels 3 milions d'euros que ha suposat d'increment l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem a Catalunya Ràdio, la CCMA ja ha assumit aquest any, sense noves aportacions econòmiques respecte al 2014, la recuperació d'una paga extraordinària per al 2015 i el retorn dels 44 dies de la paga extraordinària del 2012.