El Consell de Ministres va aprovar ahir l'acord pel qual es convoca el concurs públic per a l'adjudicació de sis llicències de canals de televisió en obert, tres en alta definició (HD) i tres en qualitat estàndard (SD). Així ho va anunciar ahir la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què va explicar que el concurs es convoca en règim de lliure concurrència i, per tant, podran presentar-s'hi tots els operadors que hi estiguin interessats i compleixin els requisits establerts en la Llei General de Comunicació Audiovisual i els específics inclosos en les bases.

Cada licitador podrà optar fins a un màxim de 2 llicències: una llicència per a l'explotació d'un canal en alta definició i una altra per a un d'estàndard. I això s'ha estipulat així, segons va afegir la vicepresidenta, per garantir l'"equilibri" entre innovació tecnològica i uns serveis de més qualitat i una major representativitat d'interessos i pluralisme audiovisual.

En el cas dels canals en qualitat estàndard, es valoraran fonamentalment els aspectes relatius a l'expressió lliure i pluralista d'idees i corrents d'opinió, mentre que en el cas dels d'alta definició es valorarà l'oferta d'una programació amb continguts d'alta qualitat, va informar Indústria en una nota de premsa. Entre els objectius del concurs hi ha fomentar el desenvolupament de serveis digitals avançats, la creació de serveis i aplicacions innovadores i la posada en marxa de plans d'impuls de nous mètodes d'aprenentatge d'idiomes per a nens i joves.

Les ofertes s'han de presentar abans del 28 de maig, i la resolució es farà en un termini màxim de 6 mesos des de la data de publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.