A la Catalunya Central són 77.000. Van acabar la carrera el 2007 o intenten entrar al mercat laboral just ara. Els uns i els altres han arribat a un moment crucial a la seva vida i s'han trobat les portes tancades. Els que es van llicenciar el 2007 es preparaven per ser una força de treball qualificada en una economia propulsada per un motor turbo, però al cap d'uns mesos el panorama es va començar a enterbolir, i encara no ha sortit el sol. Els que aquest any haurien de començar a buscar la seva primera feina senten dir que es crea ocupació, però les perspectives que tenen al seu davant són de precarietat.

Els uns i els altres, i tots els que han topat amb el mur de la crisi quan havien de començar a obrir-se camí, formen la que podríem anomenar la Generació Crisi, formada per joves que ara tenen entre 16 i 30 anys. El suplement de Sant Jordi de Regió7 es dedica enguany a fer-ne un retrat a partir de casos reals, en primera persona.

El diari també regala demà l'Auca de Sant Ignasi, una història dibuixada del pas del fundador dels jesuïtes per la ciutat.