La Comissió Mixta de Seguiment del Codi d'Autoregulació sobre Continguts Televisius i Infància va rebre el 2014 un total de 131 queixes, de les quals 95 (72,5%) corresponen a Mediaset, 27 (20,6%) a Atresmedia, 7 (5,3%) a TVE, una a Net Tv (0,8%) i una altra a la Forta (0,8%). En el seu informe anual, la comissió ha acceptat 33 de les 131 reclamacions analitzades, és a dir, el 25%, en considerar que en aquests casos existien "inconvenients" per a l'emissió del contingut reclamat en horari protegit (de 6 del matí a 10 de la nit), amb especial atenció a les franges de protecció reforçada.

Setze de les queixes acceptades es refereixen al programa de Telecinco Sálvame (Telecinco) per contingut inadequat de caràcter sexual, per presentació de conflictes greus, per expressions violentes i per un llenguatge inadequat. Altres quatre corresponen aal magazín matinal d'Antena 3 Espejo Público, presentat per la catalana Susanna Griso, i són per contingut inadequat de caràcter sexual. Altres queixes acceptades afecten al desaparegut T con T (La 1) per exposar conflictes greus, i per Californication (Nitro) també per incloure imatges de caràcter sexual.

Nova multa de Competència

D'altra banda, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va sancionar ahir Mediaset amb 49.263 euros per superar els límits de temps d'emissió de missatges publicitaris i de televenda permesos en els seus canals, durant el mes de juny del 2014.

Així ho va acordar la CNMC en una resolució feta pública ahir, que no admet recurs, i en què multa el grup de comunicació, en considerar-lo responsable de la comissió de sis infraccions administratives de caràcter lleu.