Demostrant gran habilitat i un talent natural per a la cuina, Carlos Maldonado es va posar a la butxaca el públic i el jurat de Masterchef, i es va proclamar guanyador la nit de dimarts en una final del talent de La 1 de TVE que van seguir 3,8 milions d'espectadors.

Aquest venedor ambulant d'embotits nascut fa 24 anys a Talavera de la Reina (Toledo) toca de peus a terra: "el primer que faré serà formar-me, vull aprofitar al màxim el curs (ha guanyat un màster en Cuina Tècnica i Producte del Basque Culinary Center) per aprendre a cuinar seriosament", va dir ahir en una entrevista amb Efe. Encara que, de seriosos, ho van ser, els plats amb què va conquistar no només el jurat -Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz- sinó també Ferran Adrià, Joan Roca i Andoni Luis Aduriz: entrepà de calamars amb pa de tinta, lluç a baixa temperatura amb all negre i ous, i torrada amb pa de brioix.

Els 100.000 euros els dedicarà a "tapar forats" i a fer realitat el somni de tenir un "food truck". Ja té experiència en aquest àmbit, ja que en va llogar un per participar amb el seu pare a Cocineros al volante, un altre concurs culinari que La 1 de TVE estrenarà el 7 de juliol.

"El meu pare (venedor ambulant d'embotits) és un gran exemple, i vull tenir un food truck per contribuir a l'expansió d'aquest mercat", ja que les lleis actuals no permeten la circulació d'aquestes cuines amb rodes. En el seu camió cuinarà "menjar tradicional però portat una mica més al límit, com l'entrepà de calamars" amb què va competir a la final de Masterchef.