La cadena pública britànica BBC va informar ahir que té previst retallar mil llocs de treball, entre els quals també hi ha càrrecs directius, a causa d'un dèficit de 150 milions de lliures (210 milions d'euros) en els ingressos pel pagament de la seva llicència. El director general de la corporació, Tony Hall, va comunicar les mesures al personal en una reunió celebrada a la seu central a Londres, en què va dir que molta gent ja no paga la quota amb la qual es finança la cadena perquè no veu televisió en directe.

El finançament de la BBC, que té actualment uns 16.600 treballadors, depèn principalment dels ingressos recaptats per un cànon que paguen els ciutadans que disposen d'un receptor de televisió al Regne Unit. El govern britànic fixa anualment la quantitat d'aquest impost, similar al que pagaven, fins al 1971, els propietaris de transistors de ràdio. Hall va explicar que els ingressos pel pagament de la llicència que paguen els televidents per veure la BBC seran d'uns 150 milions de lliures menys per al període 2016-17 del que es va estimar el 2011. La caiguda es deu, va afegir, al fet que la gent utilitza cada vegada més Internet i els telèfons mòbils intel·ligents per informar-se, mentre que cada vegada són menys les llars que tenen aparell de televisió.

A més de la supressió de llocs en diferents nivells directius de l'emissora, altres divisions de la cadena també seran reduïdes. Hall va defensar la mesura per "complir amb els reptes financers que afrontem" i va insistir que l'objectiu és oferir als televidents programes de qualitat. Va afegir que els canvis planejats en l'organització convertiran la BBC en una organització "més simple" i "més efectiva".

Fa tot just un any, la cadena ja va retallar mig miler de llocs de treball, principalment en el departament d'informatius, per arribar a un estalvi anual de 800 milions de lliures (mil milions d'euros) en dos anys.