Movistar es queda amb els drets de la Lliga de futbol per 600 milions d'euros

11.07.2015 | 00:00
Acord entre la LFP i Movistar

La Lliga de Futbol Professional (LFP) i Telefónica/Movistar han arribat a un acord per a la comercialització dels drets d'explotació de continguts audiovisuals del futbol de pagament en el mercat nacional durant la temporada 2015-16 a canvi de 600 milions d'euros. L'acord que es va tancar ahir atorga a Telefónica els drets d'explotació en exclusiva de Lliga BBVA, Lliga Adelante i tota l'oferta de pagament dels partits de Copa del Rei, que es podran veure a través de la nova plataforma Movistar +.
Com a conseqüència d'aquest acord, la LFP ha suspès la sol·licitud d'ofertes per a aquesta comercialització i la trasllada provisionalment per als mesos d'octubre i novembre del 2015. Amb aquest anunci, Movistar +, el resultat de la compra de Canal + per part de Telefónica, s'ha fet amb un dels paquets clau en la gestió dels drets televisius de l'esport rei.
La LFP va comunicar a més que retardarà fins a l'octubre i novembre la publicació de les bases per a les ofertes de comercialització dels drets de la competició de lliga en el mercat nacional des de la temporada 2016-17 després de l'acord amb Telefónica.
"Oportunament s'anunciaran les dates de publicació de les bases per a la sol·licitud d'ofertes per a la comercialització dels drets d'explotació de continguts audiovisuals del Campionat Nacional de Lliga de Primera i Segona Divisió per al mercat nacional durant les temporades 2016-2017 i les dues següents", va explicar la LFP en un comunicat de premsa.
Amb aquest contracte, Mediapro Sport es queda fora del mercat nacional, tot i que s'ocuparà de comercialitzar els drets de la lliga en el mercat internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema