Els quatre presidenciables en les eleccions del FC Barcelona -Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa- participaran avui a les deu de la nit en un debat a TV3. Aquest serà un dels esdeveniments més esperats de la campanya, ja que per primera vegada es trobaran tots quatre en un debat. Tot i així, excepte Bartomeu, que n'ha rebutjat d'altres, Laporta, Benedito i Freixa ja s'han trobat en dos debats més. Abans del debat d'aquesta nit al canal autonòmic, que serà transmès també per Catalunya Ràdio i que se celebrarà al Camp Nou, els quatre aspirants participaran al matí en el del Col·legi d'Economistes de Catalunya, on exposaran el seu programa econòmic i esportiu per al FC Barcelona.

Històricament, els aspirants a la presidència del Barcelona han acceptat els desafiaments mediàtics en campanya per confrontar les seves idees i les seves posicions en debats, però aquest any la candidatura de Bartomeu ha preferit mantenir-se al marge i no ha estat fins fa pocs dies que va donar el vistiplau a la seva presència en el de TV3. Precisament aquest debat en el canal autonòmic sempre ha generat molta expectació, perquè se situa en la franja de més audiència, encara que en aquesta ocasió les exigències de la candidatura de Bartomeu han obligat a desplaçar-lo de dijous, hores abans que comenci la jornada de reflexió, a avui.

Influència en el resultat

Els debats televisius al voltant del Barcelona en campanya electoral sempre han tingut molt èxit, fins al punt que a vegades han arribat a perjudicar imatges d'aspirants que podien tenir clares opcions al triomf i han millorat les d'altres que no tenien gaires possibilitats. En la campanya electoral del 2003, en la qual el publicitari Lluís Bassat partia com a clar favorit, les seves aparicions a la televisió, amb un elenc de sis presidenciables, el van perjudicar de tal manera que a més de convertir-se en el punt de mira dels seus rivals, va arribar a perdre els nervis en un (Barcelona Televisió) i va abandonar el plató durant uns minuts.

En la campanya actual, l'equip de Josep Maria Bartomeu ha preferit resguardar el seu candidat. Malgrat aquesta posició, la resta de rivals no ha desaprofitat l'ocasió de participar en debats a tres bandes, i Bartomeu i el seu any i mig com a president després de la dimissió de Sandro Rosell han estat el centre de les crítiques dels seus oponents.

El d'aquesta nit s'espera amb molt interès, i encara més quan algun dels presidenciables considera que serà l'últim cartutx que li queda per fer decantar la balança.