El Consell va aprovar ahir la creació de l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació de la Generalitat (ACC-RTV) perquè estudiï la situació jurídica i econòmica actual de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la seva posada en marxa "com més aviat millor". Segons va afirmar la portaveu i vicepresidenta de l'executiu, Mónica Oltra, aquesta notícia és "molt esperada" perquè tots els valencians volen "tenir com més aviat els seus mitjans de comunicació".

Sobre si la televisió (Canal 9) i la ràdio autonòmica començaran a emetre el Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d'octubre, Oltra va assenyalar que, si es pot, "estaran emetent abans d'aquest dia perquè aquesta és la voluntat política", encara que va matisar que s'iniciaran les emissions "com més aviat millor" sense especificar una data. Oltra va apuntar que espera que es comenci a emetre senyal de "forma progressiva sense tenir la plantilla de treballadors al complet", ni la graella tancada, i que es puguin llançar continguts com informatius i reposicions. Va afirmar que la reobertura de RTVV no és un "problema de voluntat política", sinó "un embolic judicial que s'ha de desembullar a poc a poc".

La idea és que l'Alt Consell faci un "diagnòstic de la situació real de RTVV, una vegada que els nous liquidadors tinguin una radiografia de com es trobava l'anterior corporació per, de forma paral·lela, veure com posar en marxa la ràdio i la televisió valenciana" amb els valors que el nou govern "sempre" ha defensat, va assenyalar. L'ACC-RTV tindrà com a objecte l'assessorament directe al president de la Generalitat, l'elaboració de propostes dirigides a ell i analitzar els processos i conflictes judicials o extrajudicials que afectin l'executiu autonòmic en l'àmbit del sector audiovisual, sobretot els derivats del tancament de RTVV.