El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va aprovar per unanimitat el 15 de juliol passat un acord en què adverteix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que el programa .Cat emès el 28 de maig "no va complir les disposicions del llibre d'estil". En el debat d'aquella edició hi van participar només representants de partits i entitats sobiranistes (CDC, ERC, CUP, ANC i Òmnium Cultural). Per això, el CAC considera que no es va complir "el respecte al pluralisme al qual s'ha d'ajustar la programació del prestador públic", tal com recull la Llei 22/2005 de comunicació audiovisual de Catalunya.

El CAC critica que tots els participants estiguessin a favor de la independència. L'acord que el CAC va aprovar per unanimitat en ple destaca que "malgrat que s'observen opinions divergents pel que fa al desenvolupament del procés sobiranista, totes les veus presents en el programa es mostren coincidents en la necessitat de la seva execució, sense que s'identifiqui cap participant en el debat que manifesti una opinió discordant amb el procés sobiranista, ni en el seu plantejament ni en la seva execució".

L'actuació del CAC es va iniciar d'ofici arran de l'emissió del programa, en el qual van participar el coordinador general de CDC, Josep Rull; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la diputada de la CUP Isabel Vallet; el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez; i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

El CAC posa de manifest que la conductora del debat, Ariadna Oltra, va dir en el comiat del programa que s'ampliaria el tractament de les eleccions al Parlament amb altres participants en futurs programes, sense especificar res més. Tot i que aquestes futures emissions podrien anar en favor del pluralisme, això no obsta perquè en el programa del 28 de maig "tots els judicis de valors formulats en l'emissió analitzada, tot i que no sempre coincidents, provenien únicament dels posicionaments dels partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya i de les entitats més significatives que donen suport al procés sobiranista", destaca el comunicat del CAC.