Com cada estiu i coincidint amb el període vacacional, la sèrie de sobretaula de TV3, La Riera, s'acomiada dels espectadorstancant temporada. Enguany ho farà amb un últim capítol especial que s'emetrà aquesta nit a les 22.40 h i que tindrà un desenllaç fatal en el qual morirà de manera imprevista i violenta un dels personatges principals que han estat presents a la ficció televisiva des de fa més de cinc anys. En aquest capítol, que serà més llarg del que és habitual, la Mercè tindrà una altra de les seves actuacions estel·lars. Manipuladora com és, idearà un pla sibil·lí per aconseguir el seu propòsit de conservar l'Elvira amb ells després del retorn de la Cristina.

D'altra banda, l'Ernest i en Sergi decidiran desfer-se de La Barra i condicionen així el futur del seu germà Lluís i del cuiner, en Pitu. També en Claudi i en Balló, eterns rivals, tindran un paper clau en la trama: en Balló es veurà acorralat, disposat a morir matant.

En l'univers de les parelles, es veurà com acaben en Sergi i la Maribel, la Cristina i l'Enric, en Balló i l'Amat, en Lluís i la Tilda, l'Ona i en Salva... Per citar-ne alguns dels que experimentaran canvis i viuran moments que aniran de molt feliços a dramàtics, segons els casos.

Amb 1.156 capítols emesos i 60.000 hores de gravació, de moment han passat per la sèrie 200 protagonistes; 900 actors de repartiment -dels quals 600 han estat només capitulars- i un total de 14.000 figuracions.

Nous personatges

La temporada que ve començarà el 7 de setembre i incorporarà 14 nous personatges, entre els quals destaquen Montse Guallar, Josep Linuesa o Sergio Caballero.

La veterana Montse Guallar -vista a Infidels i El cor de la ciutat- donarà vida a Maria Monclús, una diputada en actiu de caràcter fort que s'enfrontarà a la Lídia (Anna Sahun).

D'altra banda, Linuesa serà Frederic Enguita, un alt directiu d'una entitat bancària, i Caballero encarnarà el paper de Pau, un pare de tres fills de classe mitjana que es quedarà a l'atur.

També s'incorporaran a la sèrie personatges adolescents i es rodarà en diversos escenaris exteriors de l'entorn de la fictícia Sant Climent, com Arenys de Mar, Mataró i Sant Cebrià de Vallalta, entre altres.