La transformació d'una aristocràtica saga patriarcal en una família moderna a través de les vicissituds de Clara Grandi Fossà, una dona dividida entre els seus orígens i el seu destí, constitueix el principal eix narratiu de La Dama Velada, la sèrie romàntica amb elements de suspens, intriga i melodrama social ambientada a la Itàlia de final del XIX que Telecinco estrenarà avui a les quatre de la tarda.

Carmine Elia dirigeix a un elenc artístic internacional format per Miriam Leone, Lino Guanciale, Andrea Bosca, Lucrezia Lante della Rovere, Luciano Virgilia i els espanyols Mar Regueras, Jaime Olías, Juana Acosta, Úrsula Corberó, Félix Gómez, Aura Garrido i Teresa Hurtado de Ory, entre altres artistes, en aquesta coproducció internacional de Mediaset Espanya i Lux Vide, el rodatge de la qual ha tingut lloc a diferents localitzacions italianes, com ara Roma, Trento i Rovereto.

En el primer capítol, Clara Grandi (Miriam Leone), filla d'una família aristocràtica, serà rebutjada en néixer pel seu pare, que la culparà de la mort de la seva esposa. Allunyada de la seva família i criada per uns agricultors a San Leonardo, la jove creixerà fins a esdevenir una adolescent rebel.