Ja fa dos anys que el canal autonòmic de la Televisió valenciana, Canal 9, va deixar d'emetre i va tancar les seves portes, però el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, té la intenció de reobrir-lo el proper dia 9 d'octubre d'aquest any. El líder socialista reafirma que està disposat a tornar obrir el Canal 9 com un nou model de televisió, però hi haurà dificultats i complicacions en l'intent de reinaugurar el canal valencià. Puig vol tornar la televisió pública "com més aviat millor, tot i la legalitat".

A més, el president de la Generalitat Valenciana ha criticat l'anterior model de televisió durant l'etapa del Partit Popular, i ha promès que a partir d'ara seria tot el contrari. Així, explica que la nova televisió valenciana seria sostenible, innovadora i completament renovada en tots els àmbits. El president Puig busca un model plural i amb poc personal, que creï un contingut adequat i de qualitat, i també ha remarcat "enfortir un ecosistema informatiu".

Al novembre es compliran dos anys des que el Canal Nou va deixar d'emetre, quan el govern valencià d'Alberto Fabra va decidir liquidar-lo i, al cap de ben poc, a les Corts es va aprovar una llei per fer-ne el tancament, que va deixar sense feina un miler de treballadors.