TV3 cedeix a les demandes dels treballadors 2 mesos abans del 27-S

L'acord tancat ahir preveu retornar el 5% retallat dels salaris entre els anys 2015 i 2018

31.07.2015 | 07:50

Aquesta matinada passada, els representants del Comitè d'Empresa de l'àmbit de la televisió i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han arribat a un preacord sobre 13è Conveni Col·lectiu que estableix el procediment per retornar, entre el 2015 i el 2018, el 5% retallat dels salaris dels treballadors. L'acord s'ha tancat quan falten únicament dos mesos per les eleccions del 27-S. Tot sorgeix arrel de la sentència que l'Audiència Nacional donés la raó als treballadors i va declarar il·lícita la reducció salarial del 5% que la CCMA va dur a terme a TVC l'any 2011, després que el Tribunal Suprem sentenciés el mateix per a Catalunya Ràdio. El preacord entrarà en vigor un cop hagi estat aprovat pels treballadors i pel Consell d'Empresa de la Corporació.
En un comunicat fet públic per la direcció de la CCMA, afirma que es "permetrà a la Corporació el compliment escalonat de la sentència en diferents exercicis i sense afectar de manera irreparable la prestació del servei públic de comunicació audiovisual". També garanteix l'estabilitat negociadora necessària per al 13è Conveni Col·lectiu del mitjà televisiu de la CCMA, amb una durada inicial prevista de dos anys (2015 i 2016), amb la previsió d'una possible extensió de la seva aplicació durant dos anys més (2017 i 2018) en cas de no haver arribat a un nou acord al final del 2016.
La CCMA valora com "altament positiva" la bona predisposició demostrada per les parts negociadores i aquest preacord, com un bon començament per una entesa per contribuir una estabilitat en el conveni dels treballadors.
Pel comitè, es tracta d'un gran pas per poder millorar les relacions sorgides d'aquest llarg conflicte dels últims anys de la Televisió Catalana, que és líder en audiències i que inclou una sòlida i reconeguda oferta generada per la feina i esforç dels professionals que hi treballen. El comitè també afirma que "ha provocat acomiadaments col·lectius i retallades de sou i condicions laborals al treballadors, que ara comencen a ser restituïts".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema