La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat Mediaset amb 130.000 euros per emetre al canal Energy el programa Crónicas carnívoras amb una qualificació "incorrecta" de les edats permeses i per no atendre al requeriment que va fer la CNMC.

En un comunicat, la Comissió ha explicat que aquesta mesura s'ha pres després que Mediaset no hagi atès al requeriment per emetre a Energy entre el 26 de maig i el 28 de desembre del 2014, 371 programes de Crónicas carnivoras amb la qualificació de no recomanada per a menors de set anys. A més, el programa es va emetre en horari de protecció reforçada, és a dir, una franja on els programes i sèries han de ser aptes per a tots els públics, sobretot per a la infància. També la CCMA afirma que aquesta actuació incita els menors a la pràctica d'hàbits alimentaris poc saludables, per totes aquestes raons, la seva emissió està prohibida per la Llei General de Comunicació Audiovisual.

Competència ja va demanar, l'any passat, a Mediaset que adoptés les mesures oportunes per adequar l'edat per poder veure Crónicas Carnivoras i assegurar-se que l'emissió del programa era la més encertada per a la franja de protecció reforçada.

Contra aquesta decisió, Mediaset podrà posar un recurs administratiu davant l'Audiència Nacional en un termini de dos mesos.

Un programa gastronòmic

Hi ha molts programes de cuina, però Crónicas carnívoras és diferent. A cada episodi l'actor Adam Richman viatja a una ciutat nord-americana per presentar tres dels seus restaurants més emblemàtics on prioritza la quantitat i la qualitat del menjar. A més d'explicar la gastronomia típica de la regió, fa un breu repàs de la història dels negocis, conversa amb els seus propietaris i mostra com es cuinen els plats. Al tercer dels restaurants, ja cap al final del capítol, participa en un concurs de menjar on s'enfronta a enormes quantitats de menjar, aliments molt picants i, en molts casos, poc saludables, i amb poc temps per fer-ho.