El Bolletí Oficial de l'Estat ha publicat els comptes amb el balanç anual de l'any passat de RTVE, que xifren les pèrdues de la corporació de 96,1 milions d'euros per a l'exercici del 2014, dada que suposa un augment del 23% respecte a la de l'any 2013, que va ser de 78,1 milions.

Una de les partides que més despesa generen és la dedicada al personal, que se situa en uns 126,6 milions d'euros. D'aquests, uns 124 van ser destinats a salaris i la resta, a cobrir les assegurances del personal i impostos.

Amb l'entrada de la Llei de RTVE, l'ens públic va desaparèixer l'any 2006 i es va crear la corporació. Des de llavors, una societat gestiona el procés de dissolució, que va comportar un ERO que va suposar l'acomiadament de 4.160 treballadors des del 31 de desembre del 2006 fins al 31 de desembre del 2008. Actualment la plantilla de RTVE consta d'uns 6.000 treballadors.

Tal com senyala l'informe del BOE, hi ha demandes interposades contra RTVE tant de l'àmbit civil com del laboral. La assessoria jurídica de la corporació preveu que algunes podrien acabar en sentències desfavorables pels seus interessos. L'import d'algunes reclamacions puja fins a uns 500.000 euros i més d'un milió d'euros per les demandes civils i laborals. Des de la corporació afirmen que s'està intentant aclarir per què encara hi ha saldos pendents de pagament. D'altra banda, asseguren que això no afectarà ni a la qualitat de la informació ni de les sèries i programes propis. A més, s'ha destacat que s'està vivint un moment crític a l'economia però aquesta no és raó per no donar el millor producte a l'audiència.