TV3 estrena a partir d'aquest divendres un nou programa sobre política, que portarà per nom 'Acció Política' i serà presentat per Agustí Esteve, exconductor del 'Més 324'. S'emetrà els divendres a la nit, a les 22.05 hores pel 3/24, i l'endemà hi haurà una redifusió a dos quarts de deu del matí a TV3. Segons la cadena, el programa pretén "posar en valor la importància de fer política", ja que no només la fan els diputats, sinó "les persones quan presenten iniciatives legislatives populars, les associacions i els col·lectius diversos". Per això, també passaran per 'Acció Política' ciutadans i entitats no es dediquen a la política.

Un altre dels objectius és "completar" l'oferta d'informació política de l'espai 'Més 324', que s'emet de dilluns i dijous al 3/24, "amb una visió i anàlisi amb més perspectiva posant en relleu la importància de la política en el dia a dia", segons el presentador, Agustí Esteve.

El dramaturg Sergi Belbel serà el primer convidat del programa i analitzarà el nou Parlament, que es constituirà aquest dilluns. En concret, farà una radiografia de la cambra catalana i dels seus diputats, molt d'ells d'un perfil independent i amb trajectòries desvinculades de la política institucional. De fet, cada setmana entrevistarà un personatge aliè a la política.

A més, l'espai parlarà amb alguns dels nous representants aterraran al Parlament procedents del Congrés de Diputats. És el cas de Joan Coscubiela, d'ICV, que serà el portaveu de Catalunya Si Que Es Pot; de Joan Josep Nuet, d'EUiA, que podria ocupar una secretaria a la mesa del Parlament; de l'alcalde de Mollerussa (CiU), Marc Solsona, i del regidor del PP i de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Antonio Gallego. També, el programa viatjarà a Estrasburg per avaluar l'interès que ha generat a Europa els resultats de les eleccions del 27-S i la situació política catalana.

D'altra banda, 'Acció Política' substituirà al programa 'Parlament' i prendrà el testimoni de periodista Josep Maria Martí Rigau, especialitzat en crònica parlamentària des de fa 15 anys.