Un home va a una cita amb el metge per conèixer els resultats d'una analítica recent. Després de revisar l'informe, i per donar resposta a la inquietud del seu pacient, el metge li confirma que té una malaltia incurable, que no existeix cap tractament possible i que li queda poc més d'un mes de vida. Davant d'això, l'home demana al doctor que sigui menys sincer. Aquest és l'argument d'un dels esquetxos del programa La Hora de José Mota emès divendres passat i pel qual Televisió Espanyola s'ha vist obligada a demanar perdó.

El gag va molestar molts espectadors, que no van dubtar a enviar la seva queixa a la televisió pública. Entre aquests, Javi, que va qualificar la peça de "denigrant i mancada d'ètica", atès que "no es pot fer broma amb malalties greus". L'audiència va criticar que l'humorista manxec es mofés clarament d'una situació que no és precisament agradable per a ningú. TVE, a través del seu defensor del teleespectador (RTVE Responde), es va disculpar dissabte mateix, i va lamentar que algú s'hagués pogut sentir ofès per la peça emesa divendres.

No obstant això, i davant la dimensió que la polèmica va anar adquirint al llarg del cap de setmana, la directora d'entreteniment de Televisió Espanyola, Toñi Prieto, va tornar a lamentar ahir que hi hagi espectadors que s'hagin sentit ofesos per la paròdia de José Mota. "Setmana rere setmana es fan una sèrie d'esquetxos sobre l'actualitat i situacions que considerem naturals i quotidianes. Entenc que algú se senti ofès. Insisteixo, ho lamento molt", va assegurar en un comunicat.