Roberto Escobar, el germà del narcotraficant colombià Pablo Escobar, ha reclamat a Netflix poder veure i revisar la segona temporada de la sèrie Narcos abans de la seva estrena, prevista per al 2 de setembre vinent. A través d'un comunicat de l'empresa que gestiona els drets de Pablo Escobar, el germà biològic del famós narcotraficant assenyala que la seva sol·licitud és "formal" i "amistosa".

"La sèrie em descriu a mi, la meva vida, la meva família i el meu germà. Crec que ningú més al món està viu per determinar la validesa dels materials excepte jo", va apuntar. Pablo Escobar va ser el cap del grup Cártel de Medellín, una de les bandes més destacades del narcotràfic internacional. Escobar va ser, tanmateix, una figura icònica en la dècada dels vuitanta, i va arribar a convertir-se en un filantrop de la delinqüència, amb l'intent de vendre una imatge davant la societat, i el finançament d'obres de caritat. Va morir el 2 de setembre del 1993 a la mateixa ciutat de Medellín, abatut a trets per un equip especial d'agents de la policia colombiana, quan acabava de fer 44 anys.

La sèrie Narcos repassa, a través de la figura del colombià, interpretat per l'actor brasiler Wagner Maura, les causes i les greus conseqüències de la globalització del consum de cocaïna. En aquest sentit, el director executiu de l'empresa del germà, Olof K. Gustafsson, va assegurar que la seva companyia havia intentat contactar amb Netflix abans de llançar la primera temporada, però no va obtenir resposta. "Crec que és important que reconeguin els desitjos de Roberto Escobar de revisar la producció per garantir a la família i als espectadors un retrat rigorós dels dos germans", va afegir Gustafsson.