La jutge ha absolt el treballador de TV3 per a qui la Fiscalia i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) demanaven set anys de presó, per haver entrat presumptament de forma il·legal als correus electrònics de diversos directius i filtrar els sous de la plantilla, l'any 2012.

La sentència emesa per la titular del jutjat penal número 6 de Barcelona entén que "qualsevol" va poder entrar en els ordinadors des dels quals es van obtenir les dades, a causa del "deficient" sistema de seguretat informàtica de l'època en la cadena. Per tant, absol el treballador Gustavo G.

La Fiscalia i la CCMA demanaven una condemna de set anys de presó per a l'acusat, per un delicte de descobriment de secrets i un altre de revelació de secrets. Recolzats per un informe dels Mossos d'Esquadra, sostenien que l'acusat havia accedit il·legalment a quatre bústies de correu de directius de la cadena i havia distribuït les dades laborals i salarials de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio.

La sentència ressalta que s'ha provat que els accessos il·lícits es van dur a terme des del departament de Post Producció CEI, a l'edifici de TV3, on treballava l'acusat. No obstant això, la jutge rebutja els arguments de la Fiscalia i l'acusació particular, ja que durant el judici es va demostrar que el 2012, quan van passar els fets, "podia accedir-se sense problemes al departament de Post Producció, instal·lar programes als ordinadors sense supervisió i treballar amb els ordinadors oberts per altres usuaris sense introduir cap contrasenya o clau".

La magistrada remarca que no s'ha pogut provar que l'acusat realitzés cap dels accessos il·legítims ni que fos l'autor de la posterior filtració de les dades, en els quals es detallava el nom, sou, categoria, indemnització en cas d'un possible ERO i sou retallat si s'optava per una reducció salarial.

La jutge considera "evident" que la informació filtrada era d'interès per a tots els treballadors, però creu, en canvi, que no s'ha posat de manifest quin era el perfil de l'acusat dins de l'empresa ni que tingués interès a perjudicar-la. No s'ha fet cap investigació sobre l'acusat en aquest sentit, tan sols apareix com un treballador "anodí al qual únicament coneixen els seus companys de feina més directes".