El periodista berguedà Xavi Rosiñol (Berga, 1981) no continuarà a La Tribu de Catalunya Ràdio programa que diu adéu i en què ha treballat els darrers cinc anys. L'ha dirigit en les darreres tres temporades en substitució de la malaurada presentadora Tatiana Sisquella. Anteriorment n'havia estat el sots-director. Ahir, dijous, va ser el darrer programa que va presentar com a director d'un espai que s'acomiada.

A hores d'ara, el comunicador berguedà encara no sap quin serà el seu futur professional més immediat. De moment, preveu començar vacances a partir de divendres, segons va explicar ahir a Regió7, mitjà en el qual havia col·laborat al seu dia.

"Han estat cinc anys de molta intensitat i implicació". "Fer un programa en directe cada dia de tres hores és superabsorbent" fins al punt que quan va entrar a treballar al programa va traslladar-se a viure a un pis a tocar dels estudis de Catalunya Ràdio a Barcelona per no haver de pujar i baixar de Berga cada dia. Xavi Rosiñol creu que "l'adéu de La Tribu" s'emmarca dins del procés de renovació de la graella de la programació que està duent a terme la nova direcció de l'emissora pública catalana de cara a la propera temporada. "Es veuran canvis molt importants en totes les franges horàries de la programació". Ha fet un bon balanç d'aquesta etapa. "Estic supercontent, em sento molt privilegiat d'haver tingut la responsabilitat de fer aquest programa, d'haver conegut a qui he conegut i d'haver viscut el que he viscut. És un somni tenir una feina meravellosa amb un bon equip i ambient de treball" i amb "llibertat absoluta".