TV3 emetrà aquest cap de setmana alguns reportatges en el TN Cap de setmana en el 80è aniversari de l'inici de la guerra civil. Aquests espais recordaran la cancel·lació de l'Olimpíada Popular que s'havia de celebrar el 1936 a Barcelona i les reclamacions per crear un Museu de la Guerra Civil.

Avui el programa Quèquicom parlarà de la batalla de l'Ebre, l'últim gran esforç de la República per aturar els feixistes. La matinada de Sant Jaume del 1938, 80.000 homes van travessar el riu per agafar de sorpresa les tropes franquistes. Durant 115 dies hi va haver 500 baixes diàries, entre morts i ferits.

Actes de commemoració tot l'any

L'acte institucional que iniciarà dilluns a les 19.30 h el programa de commemoracions que es preveu fer al llarg de l'any, organitzat pel govern de la Generalitat de Catalunya i que inclourà, entre d'altres, la Companyia Elèctrica Dharma, Orfeó Gracienc, Coral Càrmina, Orquestra Simfònica del Vallès, serà retransmès en directe des del Palau de la Música Catalana de Barcelona, pel 3/24. L'acte vol homenatjar els homes i dones que van patir els estralls de la guerra, el drama de l'exili i la sordidesa de la repressió franquista; recordar que hi va haver un conflicte bèl·lic, amb tota la destrucció i la mort que va comportar, i lligar aquest esdeveniment als conflictes actuals, amb una clara vocació d'arribar a les persones més joves.

Catalunya Informació també farà un ampli seguiment de l'acte. A més, El matí de Catalunya Ràdio presentat per Òscar Fernàndez, tindrà com a convidat Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, que parlarà de l'acte de la tarda i d'altres temes d'actualitat.

I dimarts, a les 00.15, TV3 reemetrà l'especial La guerra i la humanitat a Món 324.