Totes les mirades de la indústria de l'entreteniment es dirigeixen aquesta setmana a Sant Diego, on la Comic-Con obre les seves portes amb un suculent menú per als amants del còmic, el cinema, la televisió i els videojocs.

El que va començar el 1970 com una modesta convenció sobre còmics i ciència-ficció, ja que a la primera edició van assistir-hi tan sols un centenar de persones, s'ha convertit en una cita ineludible del món audiovisual. L'organització espera que 130.000 persones vagin a la ciutat californiana fins al diumenge a la recerca de novetats sobre els films de Marvel i DC Comics o de sèries com Juego de TronosThe Walking Dead. La televisió també s'ha fet el seu lloc al festival.

Després de saber que la setena temporada de la sèrie s'estrenarà el proper estiu, els seguidors de Juego de Tronos tindran l'oportunitat de sadollar la seva set amb un debat en el qual intervindran actors com Sophie Turner (Sansa Stark), Iwan Rheon (Ramsay Bolton) o Nathalie Emmanuel (Missandei).

Els zombis de The Walking Dead arribaran a la cita de Sant Diego després de l'impactant final de la seva sisena temporada, de la mà del seu repartiment coral i el seu creador Robert Kirkman, tot un ídol en l'ambient de la Comic-Con.

Altres sèries com Mr. Robot, Érase una vez i Bones també aportaran presentacions, així com un bon grapat de reinterpretacions o remakes de xous molt coneguts i estimats pel públic. Els assistents podran veure avançaments i saber una mica més sobre l'adaptació televisiva de L'exorcista, la nova versió de MacGyver, la recuperació de Prison Break24: Legacy.

Finalment, la nostàlgia tindrà el seu protagonisme amb el 30 aniversari d'Alien. El seu director, James Cameron, anirà al festival a bufar les espelmes, mentre que el controvertit cineasta Oliver Stone parlarà sobre la seva cinta Snowden, que tracta sobre l'exmembre de l'Agència de Seguretat Nacional nord-americana (NSA) que va revelar els programes de vigilància massiva d'aquesta institució.

La Comic-Con es va presentar ahir amb un dels plats forts del festival: l'estrena mundial d'StarTrek: más allá, la nova entrega de la llegendària història que celebra aquest any el mig segle de vida.