El Intermedio, Cuéntame i La Riera són alguns dels espais televisius "de culte" que s'agafen vacances a l'estiu. Tot i això, la graella no s'atura ni a l'agost i ofereix programes com els "incombustibles" SálvameZapeando, a més de les Olimpíades de Rio de Janeiro, un al·licient que esclata aquest any.

Tampoc no abandonen la petita pantalla sèries com Els Simpson, en antena de forma ininterrompuda des del 1989, i espais de sobretaula com la ficció Amar es para siempreSaber y ganar de Jordi Hurtado. María Teresa Campos, amb ¡Qué tiempo tan feliz!, i Iñaki López amb el popular programa d'actualitat i debat La Sexta Noche segueixen sent aquest mes dos dels protagonistes de la petita pantalla del cap de setmana.

Alguns espais han aprofitat el bon temps per "refrescar" la graella amb els seus retorns: és el cas del programa Hable con ellas, que en aquesta edició compta amb Alba Carrillo, Mónica Martínez i Soledad León de Salazar, que s'han unit a Sandra Barneda i Rocío Carrasco com a presentadores. O amb noves propostes, com és el cas de Migdia al dia, el nou espai informatiu de Tv3 i el 3/24.

Un altre fenomen típic de les programacions de televisió estivals és la recuperació de velles glòries. És el cas de Plats Bruts, la sèrie catalana estrenada a l'abril del 1999, que torna a TV3 als vespres d'estiu per fer riure els espectadors amb les històries d'en David, en López i l'Emma.

D'altra banda, un format ja consolidat com Gran Hermano ja ha iniciat el "càsting exprés" per a la dissetena edició, a la tardor -la primera que no conduirà Mercedes Milá, sinó Jorge Javier Vázquez.