TVE demana disculpes per emetre un reportatge en català al "Telediario"

08.08.2016 | 00:00

Televisió Espanyola va emetre durant el telediari del migdia de dissabte passat un reportatge sobre el boxejador Samuel Carmona, que participa en els Jocs Olímpics de Rio 2016, en català. Un fet aparentment normal, però que va passar en l'emissió estatal, on s'esperava que aquesta peça fos en castellà. Per aquest motiu, l'audiència de tot l'estat només va poder gaudir de trenta segons d'aquest reportatge, ja que després la cadena va decidir tallar l'emissió. Aquesta actuació va aixecar enrenou a les xarxes socials perquè, a banda de tallar l'emissió, el presentador es va afanyar a demanar perdó. "Els demanem disculpes, però és que hi havia aquest reportatge en català i en castellà, i ens ha sortit el català", va explicar Sauca.
Les reaccions no es van fer esperar i un dels primers a denunciar el fet va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "La tele pública que paguem entre tots demana perdó per un reportatge en català. Però ho fan perquè ens estimen, eh?", lamentava en una piulada.
Altres usuaris de Twitter van utilitzar la ironia o el sarcasme per comentar l'errada amb piulades com: "a más de un pepero se la ha tenido que cortar la digestión al escuchar noticias en catalán en el Teledario de TVE" o "Gracias @telediario_tve por pedir disculpas al poner por error reportaje en catalán. Han sido 30 insufribles segundos pero nos recuperaremos".
No tots els comentaris han estat negatius, alguns usuaris han fet una crítica constructiva: "no es necesario pedir disculpas por poner un vídeo en catalán. ¡Siempre se agradece la inmersión lingüística sea como sea!", piulava Mónica Fuster.
Ara caldrà veure si la cadena pública estatal demana disculpes per haver demanat disculpes. Tot plegat un embolic fruit de la tensió política actual, en una televisió que va ser pionera en les emissions en català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema