A punt de complir-se 50 anys de la seva estrena en la petita pantalla, Star Trek segueix gaudint d'una "llarga i pròspera vida" amb l'aterratge en cinemes de la seva pel·lícula número 13, Más allá, i els preparatius en marxa per a una nova sèrie que arribarà a Netflix el gener del 2017. Star Trek: Más allá, que debuta aquest divendres a Espanya, és la tercera baula de la saga reiniciada el 2009 per J. J. Abrams, qui va repetir el 2013 amb un segon lliurament, En la oscuridad, i amb un repartiment liderat per Chris Pine (Kirk) i Zachary Quinto (Spock). Després de la sortida d'Abrams cap a l'univers Star Wars, ha estat Justin Lin (Fast and Furious) l'encarregat d'engegar per enèsima vegada la nau Enterprise per explorar els últims confins de l'espai, amb el també actor Simon Pegg com a guionista i el fitxatge d'Idris Elba per donar vida a un nou malvat.

Quant a la sèrie, poc se sap encara més enllà del seu títol, Discovery, i que tindrà una protagonista femenina i un personatge homosexual. Bryan Fuller, productor executiu, va anunciar fa dues setmanes a la Comic-Con de Sant Diego que es començarà a rodar el setembre a Canadà i que recordarà el missatge original de la ficció creada a final dels 60 per Gene Roddenberry: "enderrocar límits" i "donar esperança per al futur".

Totes les produccions de l'univers Star Trek, excepte l'animada, estaran disponibles a Netflix a partir de final del 2016 en virtut d'un acord, anunciat a mitjan juliol passat, entre la plataforma digital i els estudis CBS.

A la celebració dels 50 anys de Star Trek, s'hiha sumat el National Air and Space Museum de Washington, que ha restaurat l'únic model a escala de l'USS Enterprise, i el servei postal nord-americà, amb una edició especial de segells amb imatges icòniques com la nau, el teletransportador o la salutació vulkaniana. D'altra banda, l'efemèride ha coincidit amb algunes males notícies per a l'equip, com la defunció l'any passat de Leonard Nimoy (el Spock original) i la més inesperada, la d'Anton Yelchin, atropellat accidentalment pel seu propi vehicle el juny passat.